End Polio Now

End Polio Now

Ce este Poliomielita?

Polio sau poliomielita este o boală infecțioasă paralizantă și potențial mortală care afectează cel mai frecvent copiii cu vârsta sub 5 ani. Virusul se răspândește de la persoană la persoană, de obicei prin apă contaminată. Poate ataca apoi sistemul nervos.

Care este scopul?

Rotary ajută la eradicarea poliomielitei de mai bine de 35 de ani. Obiectivul Rotary de a scăpa lumea de această boală este mai aproape ca niciodată.

În calitate de partener fondator al Inițiativei Globale de Eradicare a Poliomielitei, Rotary a redus cazurile de poliomielită cu 99,9% de la primul nostru proiect de vaccinare a copiilor din Filipine în 1979.

Membrii Rotary au contribuit cu peste 2,1 miliarde de dolari și nenumărate ore de voluntariat pentru a proteja aproape 3 miliarde de copii din 122 de țări de această boală paralizantă. Eforturile de promovare ale Rotary au jucat un rol în deciziile guvernelor de a contribui cu peste 10 miliarde de dolari la efort.

Astăzi, poliomielita rămâne endemică doar în Afganistan și Pakistan. Este crucial să lucrăm în continuare pentru a menține alte țări fără poliomielită. Dacă toate eforturile de eradicare s-ar opri astăzi, în decurs de 10 ani, poliomielita ar putea paraliza până la 200.000 de copii în fiecare an.